Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Programma

Individuele dienstverleningsovereenkomsten (IDO’s) zijn vaak lang, leiden tot administratieve lasten bij de zorgaanbieders en zijn vaak moeilijk verstaanbaar voor gebruikers. Vaak vindt de lezer in de overeenkomst niet terug wat hij wil weten of wat er afgesproken is tussen de gebruiker en de zorgaanbieder.

Bij het begin van de persoonsvolgende financiering (PVF) ontwikkelden de werkgeversorganisaties, het Vlaams Welzijnsverbond en SOM een modelovereenkomst, inclusief bijlagen. In het kader van de doelstelling transparantie werden al die documenten volledig onder de loep genomen in een werkgroep met vertegenwoordigers van het VAPH, van gebruikers en van vergunde en erkende zorgaanbieders. De documenten werden zowel op het vlak van verstaanbaarheid als op juridisch vlak bekeken.
​​​​​​​
De werkgroep werkte een nieuwe modelovereenkomst uit, aangevuld met een document  met extra informatie. Die documenten worden toegelicht in deze webinar.

Tijdens de webinar is er ook ruimte voor vragen en antwoorden via chat, maar niet over een persoonlijk dossier (u ontvangt tijdens de webinar de nodige informatie waar u met dossiervragen terecht kunt bij het VAPH). 
Voor wie?
De webinar is bedoeld voor vergunde zorgaanbieders en voor budgethouders die een beroep (willen) doen op vergunde zorgaanbieders voor ondersteuning.  

Wanneer?
  • 20 april 2023 van 11 uur tot 12.30 uur
  • 27 april 2023 van 19 uur tot 20.30 uur

Schrijf u in
  • Voor de webinar op 20 april kunt u inschrijven tot en met 14 april.
  • Voor de webinar op 27 april kunt u inschrijven tot en met 21 april.
Na uw inschrijving ontvangt u een individuele deelnamelink.