Webinar: Modeldocument individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) - versie multifunctioneel centrum (MFC) en versie multifunctioneel centrum - persoonlijke-assistentiebudget (MFC-PAB)

De inschrijvingsperiode is afgelopen.

Programma

Individuele dienstverleningsovereenkomsten (IDO’s) zijn vaak lang, leiden tot administratieve lasten bij de zorgaanbieders en zijn vaak moeilijk verstaanbaar voor gebruikers. Vaak vindt de lezer in de overeenkomst niet terug wat hij wil weten of wat er afgesproken is tussen de gebruiker en de zorgaanbieder.

Bij het begin van de persoonsvolgende financiering (PVF) ontwikkelden de werkgeversorganisaties, het Vlaams Welzijnsverbond en SOM een modelovereenkomst, inclusief bijlagen. Die was gericht op ondersteuning door een vergunde zorgaanbieder (VZA) via het persoonsvolgend budget (PVB). In het kader van de doelstelling transparantie werden al die documenten volledig onder de loep genomen in een werkgroep met vertegenwoordigers van het VAPH, van gebruikers en van vergunde en erkende zorgaanbieders en uitgebreid naar andere ondersteuningsvormen waaronder multifunctionele centra (MFC). De documenten werden zowel op het vlak van verstaanbaarheid als op juridisch vlak bekeken.

De werkgroep werkte een modelovereenkomst MFC en MFC/PAB uit, aangevuld met een document met extra informatie. Die documenten worden toegelicht in deze webinar.

Tijdens de webinar is er ook ruimte voor vragen en antwoorden via chat, maar niet over een persoonlijk dossier (u ontvangt tijdens de webinar de nodige informatie waar u met dossiervragen terecht kunt bij het VAPH).
Voor wie?
De webinar is bedoeld voor multifunctionele centra en gebruikers die een beroep (willen) doen op een multifunctioneel centrum (al dan niet met gebruik van een persoonlijke-assistentiebudget) of hun vertegenwoordigers. 

Wanneer?
  • 11 mei 2023 van 15 uur tot 16.30 uur
Schrijf u in
  • Voor de webinar op 11 mei kunt u inschrijven tot en met 5 mei.
Na uw inschrijving ontvangt u een individuele deelnamelink.